Om mig selv

Journalist - Flemming Nielsen

Lidt om mig selv:


Jeg er født i Kliplev sydvest for Aabenraa i 1948 - min far var ansat ved DSB, min mor hjemmearbejdende. Min bror er fra 1946. Min opvækst var tryg - jeg var glad for skolen og klasselærer Maria Bancke på Kliplev Skole. Midt i 7. klasse flyttede vi til Hovslund. Herefter skiftede jeg til realafdelingen på Rødekro Skole, hvor jeg tog eksamen i 1965. Året før var vi flyttet til Jejsing ved Tønder - og det sidste skoleår pendlede jeg til og fra skole med tog. Siden min tidlige barndom ville jeg være politibetjent, men den drøm ødelagde købmand Antoni Andresen i Jejsing. Han (blev landskendt som grænsekøbmand Calle) overbeviste mig om, at jeg skulle være journalist - og det blev jeg så. Andresen skaffede mig en "snuse til faget"-plads på Vestkysten i Tønder - udlært efter tre år i mesterlære på Sønderjyden i Sønderborg (herunder fem måneder på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus). Senere B.T. i København, Vendsyssel Tidende i Skagen og Danmarks Radio i Aabenraa. På efterløn i 2008, nu pensionist.


Som journalist var mit "Første bud" altid, at de mennesker, jeg havde kontakt med og interviewede, skulle behandles fair. Ingen kunne "fedte sig" til særlige fordele på grund af social status eller lignende. Bestikkelse gjorde jeg kun brug af én gang i løbet af 43 år (to cremésnitter - på rigsdansk Napoleonskager) for at lokke Asger Rehers mor, Agnes, med i en radioudsendelse.


Går journalistens arbejde altid forud for familieliv osv. i jagten på de "gode historier?" Ikke altid - det ramte engang en kollega på B.T. Min kone "overbeviste" mig om, at jeg ikke skulle flyve til Stockholm for at dække en dramatisk historie. Og det gik ud over Keld.


Når jeg holder foredrag, bliver jeg ofte bedt om at give nogle bud på, hvordan jeg - som en "gammel ræv" - betragter medier og pressefolk helt aktuelt. Det kommer jeg hellere end gerne med nogle bud på - vi har vel ytringsfrihed.....................

Er det korrekt, at når man har været journalist i mange år, kan man aldrig helt slippe sit fag? Yes, my boys - så sandt, som det er sagt.


Lidt fakta: 

1965: tyvstartede jeg som 17-årig i journalistfaget på Vestkysten i Tønder.


1966-1969: Journalistuddannelse på Sønderjyden  i Sønderborg


1969-1970: Værnepligt i Flyvevåbnet


1970-1973: BT i København


1973-1983: Lokalredaktør på Vendsyssel Tidende i Skagen


1983-2008: Journalist på Danmarks Radio i Aabenraa (Radio Syd) som bl.a. studievært, nyhedsvært, reporter, grænselandsmedarbejder og vært på programmer som "To generationer", "Grænselandsportræt" og "Grænseland Europa" med Dieter Küssner/Siegfried Matlok på P1.